Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.

KsiążkiKsiążki: Maguelonne Toussaint-Samat ‹Historia naturalna i moralna jedzenia›

Maguelonne Toussaint-Samat ‹Historia naturalna i moralna jedzenia›

Średnia ocena (głosów: 0)

— / 10

0
Zainteresowanych:
tytuł

Historia naturalna i moralna jedzenia

tytuł oryginalny

Histoire naturelle et morale de la Nourriture

autor

Maguelonne Toussaint-Samat

tłumaczenie

Anna Bożena Matusiak, Maria Ochab

data wydania

18 III 2015

wydawca

W.A.B.

ISBN

978-83-280-2039-9

format

673s. 142×202mm

cena

64,99

nośnik

papier

Gdzie kupić

Sprzedawca Format Cena
MadBooks.pl » (dowolny) ?
Selkar.pl » (dowolny) ?
Kumiko.pl » (dowolny) ?
Skapiec.pl » (dowolny) ?
Amazon.co.uk » (dowolny) ?
Opis:

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości.

Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła

w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z „moralną” historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.

Recenzje

Brak recenzji. Może napiszesz...?

Z tego cyklu

Tego twórcy

Historia stroju

Historia stroju

Maguelonne Toussaint-Samat

premiera: 3 VIII 2011

Inne wydania

Komentarze