Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.

KsiążkiKsiążki: Tom Hillenbrand ‹Diabelski owoc. Czerwone złoto›

Tom Hillenbrand ‹Diabelski owoc. Czerwone złoto›

Średnia ocena (głosów: 0)

— / 10

0
Zainteresowanych:
tytuł

Diabelski owoc. Czerwone złoto

tytuł oryginalny

Teufelsfrucht. Rotes Gold

autor

Tom Hillenbrand

tłumaczenie

Anna Krochmal, Robert Kędzierski

data wydania

7 VI 2017

wydawca

Smak Słowa

ISBN

978-83-65731-15-9

format

716s. 145×205mm

cena

49,90

cykl

Kryminał kulinarny

nośnik

papier

Gdzie kupić

Sprzedawca Format Cena
MadBooks.pl » (dowolny) ?
Selkar.pl » (dowolny) ?
Kumiko.pl » (dowolny) ?
Skapiec.pl » (dowolny) ?
Amazon.co.uk » (dowolny) ?
Opis:

Pakiet: Kryminały kulinarne Toma Hillenbranda
Razem taniej!

Tom 1.
„Diabelski owoc”

Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem. Jednak pewnego dnia w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny – i nagle na Kieffera pada podejrzenie o popełnienie morderstwa.

Gdy później bez śladu znika jeszcze mistrz kuchni, u którego kiedyś się uczył, restaurator postanawia na własną rękę przeprowadzić śledztwo. Natrafia przy tym na tajemniczy, niezwykle smaczny owoc, na pozbawione skrupułów koncerny spożywcze i na chorobliwie egoistycznych kucharzy prowadzących programy telewizyjne. Kieffer coraz bardziej zagłębia się w świat wykwintnej kuchni, zdominowany przez bezwzględną walkę z konkurencją i presję jakości, i tym sposobem odkrywa, o co toczy się ta gra.

Pierwszy z wyjątkowej serii kryminałów kulinarnych zdobył bardzo duże uznanie wśród niemieckich czytelników. Przygody kucharza Xawiera Kieffera wkrótce na ekranach europejskich kin. Tom drugi już wkrótce.

Tom 2.
„Czerwone złoto”

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera

Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.

Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.

Recenzje

Brak recenzji. Może napiszesz...?

Z tego cyklu

Diabelski owoc

Diabelski owoc

Tom Hillenbrand

premiera: 22 IX 2016

Diabelski owoc

Diabelski owoc

Tom Hillenbrand

premiera: 22 IX 2016

Czerwone złoto

Czerwone złoto

Tom Hillenbrand

premiera: 20 X 2016

Czerwone złoto

Czerwone złoto

Tom Hillenbrand

premiera: 20 X 2016

Tego twórcy

Czerwone złoto

Czerwone złoto

Tom Hillenbrand

premiera: 20 X 2016

Diabelski owoc

Diabelski owoc

Tom Hillenbrand

premiera: 22 IX 2016

Inne wydania

Komentarze