Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”.

KsiążkiKsiążki: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux ‹Sztukamięs ze szlachtuza›

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux ‹Sztukamięs ze szlachtuza›

Średnia ocena (głosów: 0)

— / 10

0
Zainteresowanych:
tytuł

Sztukamięs ze szlachtuza

autor

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

data wydania

21 VII 2021

wydawca

Czarne

ISBN

978-83-8191-270-9

format

328s. 133×215mm; oprawa twarda

cena

49,90

nośnik

papier

Gdzie kupić

Sprzedawca Format Cena
MadBooks.pl » (dowolny) ?
Selkar.pl » (dowolny) ?
Kumiko.pl » (dowolny) ?
Skapiec.pl » (dowolny) ?
Amazon.co.uk » (dowolny) ?
Opis:

Nieopowiedziana historia mięsa

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Recenzje

Brak recenzji. Może napiszesz...?

Z tego cyklu

Tego twórcy

Kapłony i szczeżuje

Kapłony i szczeżuje

Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

premiera: 3 IV 2019

Inne wydania

Sztukamięs ze szlachtuza

Sztukamięs ze szlachtuza

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

premiera: 21 VII 2021

Komentarze