— / 10
Smak śmierci
Zerschunden
Michael Tsokos
Barbara Tarnas
20 IX 2016
978-83-241-5968-0
416s. 130×205mm
39,80
Fred Abel
papier
Gdzie kupić |
||
---|---|---|
Sprzedawca | Format | Cena |
MadBooks.pl » | (dowolny) | ? |
Selkar.pl » | (dowolny) | ? |
Kumiko.pl » | (dowolny) | ? |
Skapiec.pl » | (dowolny) | ? |
Amazon.co.uk » | (dowolny) | ? |
Doktor Fred Abel zna smak śmierci… Były żołnierz, wybitny ekspert medycyny sądowej, nie zliczyłby ofiar i scen zbrodni, jakie widział. Nawet najbardziej zmasakrowane, rozczłonkowane, nie istniejące już prawie ciała zmarłych prowadzą go do nieuchwytnych morderców. Niewiele da się skryć przed jego genialną intuicją. Niewiele może go zaszokować.
Ale teraz jest inaczej. Ofiarami zwyrodniałych zbrodni, aktów seksualnych i rabunków są starsze kobiety. Morderca jest szybki i nieprzewidywalny. I – jak zgaduje Abel – z przerażającą misją.
Wreszcie dzięki specjalistycznej analizie DNA Abla zostaje ujęty. Ale on nie może być mordercą! To dawny towarzysz broni doktora. Lars był twardy, zdolny do wielu strasznych rzeczy, ale nie do zbrodni. Lecz przecież DNA nie kłamie… A przyjaciel Abla nie ma brata bliźniaka ani rodziny.
Doktor Fred Abel wie, że człowiek może kłamać, fakty mogą kłamać, ale DNA nigdy…
Lars siedzi w więzieniu, a jego córeczka umiera. Tymczasem kolejne zbrodnie paraliżują strachem Europę. Patomorfolog sam więc rzuca się w beznadziejne śledztwo i szaleńczy pościg. I nic się nie zgadza. I jedna rozwiązana zagadka plącze następną. Abel musi uratować przyjaciela, udaremnić następne zbrodnie i ująć mordercę, nawet jeśli miałby przyznać, że nieomylna nauka może się mylić…